Individuele en Critical Alignment Therapielessen

Zoek je verdieping in je yogabeoefening? Of heb je nek-, rug- of schouderklachten? 

In beide gevallen is het mogelijk om individuele lessen te volgen, een les dus helemaal afgestemd op jou. Je kunt kiezen voor een individuele yogales als je behoefte hebt aan verdieping van je wekelijkse lessen of meer uitleg wilt krijgen over bepaalde houdingen of oefeningen. Denk hierbij ook aan adem- en ontspanningsoefeningen.

Als je (pijn-)klachten hebt, bijv een hernia, stijve nek of bovenrug, slijmbeursontsteking in je schouder, een overbelaste of pijnlijke onderrug, heupklachten, arm/polsklachten e.a., dan kun je kiezen voor Critical Alignement Therapielessen. Dit kan een (tijdelijke) aanvulling zijn op je wekelijkse lessen. 

Yogales

Misschien zijn er yogahoudingen (asana’s) die je beter zou willen begrijpen/uitvoeren maar je weet niet hoe je dat aan moet pakken. Bijvoorbeeld het staan op een hoofdstandbankje, een heldenhouding, een achterover- of vooroverbuiging enz. In een individuele les gaan we op zoek naar aanknopingspunten. We kunnen daarbij gebruik maken van tools uit de Critical Alignment Yoga kunnen. Maar ook oefeningen als adem- en/of ontspanningsoefeningen kunnen ingezet worden, al naar gelang de behoefte. Door deze individuele aanpak wordt je je bewuster van spanning/ontspanning in je lichaam en van je voorkeurshoudingen en -bewegingen. 

Critical Alignment Therapie

In het geval van klachten zijn therapielessen een goede ingang. Dit traject begint met een intakegesprek waarin we de klacht bespreken, je krijgt uitleg over de methode en hoe die voor jou zou kunnen werken. Daarnaast zullen we beginnen met een aantal oefeningen die mogelijk helpen bij het verlichten van de klacht. Daarna kan het nodig zijn om nog een aantal individuele lessen te volgen, waarna je uiteindelijk mee kunt doen in een therapiegroep.

Binnenkort volgt meer informatie over Critical Alignment Therapie.

Meer informatie over Critical Alignment vind je hier.

Ik geef deze individuele lessen op woensdagochtend, donderdagmiddag of vrijdagochtend.

Heb je belangstelling of heb je nog vragen over de mogelijkheden van een individuele les, neem dan contact met me op: wieke@YogaOntMoeting.nl of 06-49618730.

De kosten van een individuele les zijn € 50 per uur.