Individuele yoga en therapielessen

Zoek je verdieping in je yogabeoefening? Dan zijn individuele Critical Alignment Yogalessen misschien iets voor jou.

Of heb je pijnklachten of last van stijfheid rond je nek, schouders en/of rug? Bijvoorbeeld een pijnlijke onderrug, een hernia, slijmbeursontsteking in je schouder, heupklachten of arm/polsklachten. Maar ook adem- en burn-out klachten. Dan zijn Critical Alignment Therapielessen misschien iets voor jou.

In beide gevallen kan je een afspraak maken voor een individuele les, een les helemaal afgestemd op jou. het kan een (tijdelijke) aanvulling zijn op je wekelijkse lessen. 

Critical Alignment Yoga

Bij verdieping van je yogabeoefening kun je denken aan het beter begrijpen van bepaalde asana’s, wat is belangrijk in een houding, waar let je op? Denk hierbij ook aan adem- en ontspanningsoefeningen. Misschien zijn er yogahoudingen (asana’s) die je beter zou willen begrijpen/uitvoeren maar je weet niet hoe je dat aan moet pakken. Bijvoorbeeld het staan op een hoofdstandbankje, een heldenhouding, een achterover- of vooroverbuiging enz. In een individuele les gaan we op zoek naar aanknopingspunten.

We kunnen daarbij gebruik maken van tools uit de Critical Alignment Yoga kunnen. Maar ook oefeningen als adem- en/of ontspanningsoefeningen kunnen ingezet worden, al naar gelang de behoefte. Door deze individuele aanpak wordt je je bewuster van spanning/ontspanning in je lichaam en van je voorkeurshoudingen en -bewegingen. 

Critical Alignment Therapie

In het geval van klachten zijn therapielessen een goede ingang. Dit traject begint met een intakegesprek waarin we de klacht bespreken, je krijgt uitleg over de methode en hoe die voor jou zou kunnen werken. Vervolgens gaan we oefenen. Je krijgt oefeningen die helpen bij het verlichten van jouw klacht.

Meer informatie over Critical Alignment vind je hier.

Ik geef deze individuele lessen op woensdag of vrijdagochtend.

Heb je belangstelling of heb je nog vragen over de mogelijkheden van een individuele les, neem dan contact met me op: wieke@YogaOntMoeting.nl of 06-49618730.

De kosten van een individuele les zijn € 50 per uur.